Recept na beránka do keramické formy

Recept na beránka do keramické formy

Recept na beránka do keramické formy

Pokud máte rádi sladké pečení a chcete vyzkoušet něco nového, určitě si vyzkoušejte tento recept na beránka do keramické formy. Beránek je tradičním symbolickým pokrmem Velikonoc, který se peče z mouky, cukru, másla a dalších ingrediencí.

Pro přípravu beránka budete potřebovat keramickou formu, ve které se bude pečený beránek krásně vyjímat. Je důležité formu dobře vymazat máslem a vysypat moukou, aby se beránek snadno vyklopil. Nezapomeňte také předehřát troubu na správnou teplotu.

Samotná příprava těsta je velmi jednoduchá. V míse smíchejte mouku, cukr, máslo a vejce. Dobře promíchejte, dokud nedostanete hladké těsto. Poté ho dejte do vymazané a vysypané keramické formy a pečte v předehřáté troubě. Po vychladnutí můžete beránka ozdobit cukrovou polevou a barevnými cukrovými perličkami.

Ingredience pro beránka

Zde je seznam ingrediencí, které budete potřebovat pro přípravu beránka do keramické formy:

Na těsto: 500 g hladké mouky
250 ml mléka
100 g másla
50 g cukru
1 vejce
1 lžička soli
1 balíček sušeného droždí
citronová kůra (podle chuti)
Na ozdobu: 1 vejce
mandle nebo ořechy

Tyto ingredience vám pomohou připravit vynikající beránka do keramické formy. Nezapomeňte si je připravit předem, abyste mohli začít s pečením.

Suroviny

Recept na beránka do keramické formy

Recept na beránka do keramické formy

Recept na beránka do keramické formy vyžaduje následující suroviny:

  • 250 g hladké mouky
  • 150 g moučkového cukru
  • 150 g másla
  • 4 vejce
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 prášek do pečiva
  • špetka soli
  • kůra z 1 citronu

Příprava těsta

Recept na beránka do keramické formy

Pro přípravu beránka do keramické formy budeme potřebovat následující ingredience:

Ingredience Množství
Hladká mouka 500 g
Kypřící prášek 1 lžička
Máslo 200 g
Cukr 200 g
Vejce 4 kusy
Vanilkový cukr 2 lžičky
Mléko 200 ml

Postup přípravy těsta je následující:

  1. V míse smíchejte mouku s kypřícím práškem.
  2. V jiné míse utřete máslo s cukrem a vanilkovým cukrem, dokud nedosáhnete pěny.
  3. Přidejte vejce a mléko a důkladně promíchejte.
  4. Postupně přidávejte směs s moukou a kypřícím práškem a hněťte, dokud nedostanete hladké těsto.
  5. Těsto nechte odpočinout asi 30 minut.

Těsto je nyní připraveno k dalšímu zpracování. Můžete jej použít na přípravu beránka do keramické formy.

Pečení beránka

Recept na beránka do keramické formy

Recept na beránka do keramické formy je jednoduchý a skvělý způsob, jak si vychutnat tradiční české pečivo. Beránek je oblíbeným pokrmem během Velikonoc a jeho příprava je velmi snadná.

Nejdříve si připravte všechny potřebné ingredience. Budete potřebovat 500g hladké mouky, 250ml mléka, 100g cukru, 100g másla, 2 vejce, 1 vanilkový cukr, 1 balíček sušeného droždí a špetku soli.

Do mísy smíchejte mouku, cukr, vanilkový cukr a sůl. V jiné nádobě rozpusťte droždí ve mléce a přidejte do směsi. Přidejte také rozpuštěné máslo a vejce a vše důkladně promíchejte, dokud nedostanete hladké těsto.

Těsto nechte kynout přikryté utěrkou na teplém místě asi 1 hodinu, nebo dokud se zdvojnásobí objem. Poté těsto vyndejte z mísy a znovu ho prohněťte. Formu na beránka potřete máslem a vysypte moukou. Do formy vložte těsto a opět nechte kynout asi 30 minut.

Předehřejte troubu na 180°C. Poté formu s těstem vložte do trouby a pečte asi 30-40 minut, nebo dokud beránek nezměkne a nezezlátne. Hotový beránek vyndejte z trouby a nechte vychladnout.

Hotový beránek můžete ozdobit cukrem nebo polevou a podávat jako sladkou pochoutku během Velikonoc. Doufáme, že vám bude chutnat!

Glazura pro beránka

Pokud si připravujete beránka do keramické formy, nemůžete zapomenout na dokonalou glazuru, která dodá jeho povrchu krásný lesk a sladkou chuť. V tomto receptu vám ukážeme, jak jednoduše připravit skvělou glazuru pro váš beránek.

Ingredience:

  • 100 g moučkového cukru
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce vody
  • případně potravinářská barva podle vašeho výběru

Postup:

  1. V misce smíchejte moučkový cukr, citronovou šťávu a vodu. Měli byste získat hustou pastu.
  2. Pokud si přejete, můžete přidat i nějakou potravinářskou barvu, která dodá glazuře pestrý vzhled.
  3. Poté, co je váš beránek upečený a vychladlý, naneste glazuru pomocí štětce nebo lžičky na jeho povrch. Nechte glazuru ztuhnout.

Vaše keramická forma s beránkem bude díky této skvělé glazuře vypadat lákavě a chutnat ještě lépe. Nebojte se experimentovat s různými barvami a vytvořte si svůj vlastní unikátní beránek!

Suroviny

Pro přípravu beránka do keramické formy budete potřebovat následující suroviny:

– beránka: 250 g

– do: 1 ks

– keramické formy: 1 ks

– recept: dle potřeby

Nejčastější dotazy k tématu Recept na beránka do keramické formy

Jaké jsou ingredience pro beránka do keramické formy?

Ingredience pro beránka do keramické formy jsou: 4 vejce, 250 g moučkového cukru, 250 g polohrubé mouky, 1 vanilkový cukr, 1 prášek do pečiva, 125 ml mléka, 125 ml oleje a špetka soli.

Jak dlouho trvá příprava beránka do keramické formy?

Příprava beránka do keramické formy trvá přibližně 20 minut, pečení pak dalších 40-50 minut.

Jakou keramickou formu je nejlepší použít pro přípravu beránka?

Pro přípravu beránka je nejlepší použít keramickou formu ve tvaru beránka. Tato forma je dostupná v různých velikostech a je ideální pro vytvoření charakteristického tvaru beránka.

Jaký je nejlepší způsob ozdobení beránka?

Nejlepší způsob ozdobení beránka je použití cukrové polevy a barevných cukrových perliček. Můžete také použít čokoládovou polevu a ozdobit beránka čokoládovými vajíčky nebo figurkami.

Napsat komentář